Vil du være med til at forme fremtidens løsninger?

Roskilde Kommune har brug for dig og dine ideer til, hvordan vi kan udvikle vores velfærdssamfund fremover. Vi bliver nødt til at se på, hvordan vi kan få mere ud af de ressourcer, vi har, hvis det ikke udelukkende skal handle om nedskæringer. Derfor vil vi gerne invitere dig som borger til at deltage i kommunens arbejde med at finde nye nyttige løsninger.

Arbejdet vil foregå i tre arbejdsgrupper, der vil handle om følgende temaer:

1) At sikre flere gode leveår for borgerne

2) At kommunens organisation samtænkes for at fremme nye fællesskaber og medborgerskab

3) At sikre flere unge i uddannelse og job

Arbejdsgrupperne vil mødes et par gange frem til byrådets forårsseminar i slutningen af april, hvor arbejdsgruppernes arbejde præsenteres for byrådet. Hver arbejdsgrupper vil bestå af medarbejdere fra kommunen, men vi vil også meget gerne inddrage borgere og organisationer.

Derfor vil vi gerne høre fra dig, hvis du har lyst til at være med til at finde de nye veje for Roskilde Kommune. Du behøver ikke vide en masse om området eller have konkrete forslag til løsninger parat. Det handler om at finde ud af, hvor vi har udfordringerne, som vi skal arbejde videre med.

Derfor vil vi vil gerne høre fra dig, hvis der er noget du undrer dig over eller noget du tænker, at “det må da kunne gøres på en anden måde”.

Du er velkommen til at skrive til mig her på bloggen. Men har du lyst til at være med i arbejdsgrupperne, så skriv det her eller kontakt kommunikationschef Holger Petersen, holgerp@roskilde.dk, tlf. 30 84 10 09.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Ideer og innovation. Bogmærk permalinket.

Et svar til Vil du være med til at forme fremtidens løsninger?

 1. Inger Langer, Droning Sofies Vej 72 lejl 105, 4000 Roskilde siger:

  Forslag til hvordan man undgår/forebygger at udgifterne til ældrepleje og plejehjemspladser skal eksplodere uhen-sigtsmæssigt.

  Indlæg af: Inger Langer, Beboer på
  Margrethegården i Roskilde,
  20. maj 2012
  Jeg har set, at Borgmester Joy Mogensen har oprettet en borgmesterblog med det formål, at modtage input fra borgerne.
  Det vil jeg så gøre herigennem.
  Jeg kan se, at formanden for ældrerådet, Kirsten Feld, allerede har skrevet ind-læg under overskriften: ” Aktiv aldring og aktivt medborgerskab.

  Det lyder jo meget imødekommende og de tanker der ligger bag denne over-skrift er jo også gode, og dog vil jeg gerne tilføje.
  Betingelserne for:
  Citat fra Kirsten Felds indlæg: ” Udfordringen for kommunen er i fællesskab med den enkelte at finde frem til, hvilken hjælp der er behov for, hvor er der ressourcer, hvordan kan de bruges bedst og, vigtigst af alt, kan tabte færdigheder genskabes og hvordan.”
  Til dette kan jeg tilføje:
  Man kan til en start høre på borgerne.
  Det finder jeg ikke er sket.
  Jeg henviser til alle de borgere der siden servicebusserne er nedlagt, har skrevet læserbreve, åbne breve til Byrådet/Borgmesteren, deltaget i borgermøder, en-keltmøder med nogle af de ansvarlige politikere, uden det har ”rykket” noget som helst ved de bortkomne busser.
  Derfor er denne henvendelse til det samlede byråd:
  Har I mon sat jer ind i, hvor meget de manglende servicebusser har betydet for:
  • livskvaliteten,
  • isolationen
  • stavnsbindingen ude hos de mange ældre 65+ til 90+.

  Har I folkevalgte indset, at de borgere, der således ikke længere kan komme ud i samfundet og møde andre mennesker, har stor risiko for at få depressioner og generelt dårligere helbred, med fare for at blive plejekrævende langt tidligere end før. De får brug for indkøbsordninger igennem kommunens indkøbsordninger, de får brug for mere hjælp i det hjem i Deres hjem de er ”stavnsbundne” til. De skal måske på plejehjem, hvilket jo heller ikke er billigt. Det kunne jo tænkes, at de penge der spares på servicebusser, senere vil give en betydelig dyrere regning med yderligere forringet livskvalitet til følge.
  I annoncerer jo netop i kommunens borgerservice, at motion i Folkeparken ons-dage kl. 10.30, om vigtigheden i, at ældre kommer ud i luften og er sammen med andre. Mange kommer slet ikke ud mere, de får ikke besøg af venner deres venner skal jo også skal med bus. De har derimod fået en straf for at være ældre, straffen for at leve længere er nu blevet udmøntet i form af isolation i Deres hjem og manglende mulighed for selv af tage ud.
  De mennesker i således rammer, er den gruppe af borgere der har haft hårdt manuelt arbejde, de har slidt dengang da arbejdstiden 48-50 timer ugentlig, be-talt skat i forventning til at deres alderdom var sikret. Det var socialdemokratisk politik dengang jeg var ung, det var den politik jeg blev opfostret med. Nu er so-cialdemokratiet fuldstændig ændret, til et parti der først tænker på hvor de kan tjene penge til samfundet, at socialdemokratiet, så tromler hen over de ældre, syge og andre svage grupper, det overhører I ganske, henviser blot til, at vi alle må betale lidt.

  Ved I mon, at den befolkningsgruppe faktisk, hvis de har haft manuelt arbejde, altså ikke lige haft tjenestemandspensioner eller været funktionæransatte, med pension, ikke har noget særligt ud over deres folkepension?

  Lidt historiske fakta:

  Det forholder sådan, den aldersgruppe, ”på LO/DA-området først i foråret 1991 fik aftale om at oprette en række arbejdsmarkedspensionsordninger for løn-modtagere på den del af arbejdsmarkedet, hvor der arbejdes manuelt.
  Omkring år 2000 er stort set hele det overenskomstdækkede arbejdsmarked omfattet af en arbejdsmarkedspension.” Det skal tilføjes, at det først var i nuller-ne, der for nogle blev indbetalt 12% til en overenskomstaftalt arbejdsmarkeds-pension. Det betyder, at de folkepensionister, der i dag er 65 år, kun har optjent en meget lille arbejdsmarkedspension foruden pensionen fra ATP.
  De pensionister, har altså ikke midler til at tage:
  • fleksbusser
  • taxa som erstatning for de manglende servicebusser.

  De er på lige for med resten af befolkningen i den arbejdsdygtige alder, blevet belagt afgifter til:
  • strøm,
  • vand,
  • fedtafgifter,
  • sukkerafgifter
  • sikkert mange flere afgifter ud i fremtiden.
  • I forventer, at vi alle skal være digitale i 2015, hvor skal computerne komme fra?
  Dette indlæg. Vil blive fulgt op med masser af indlæg fra alle de medier der er til rådighed.

Skriv din kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s