Nytænkning i Roskilde Kommune

Roskilde Kommune leverer hver eneste dag service på mange forskellige måder til mange forskellige mennesker og virksomheder. Det kan være pasning og pleje af de unge og de ældre, vedligeholdelse af bygninger og veje eller uddannelse i Folkeskolen eller for de ledige. For mange er denne service afgørende for, at hverdagen hænger sammen. Men vi oplever også et øget pres på disse services, både som følge af samfundets generelle udvikling og økonomisk.

Derfor arbejder Roskilde Byråd mod at igangsætte tre radikale innovationsprojekter i 2012. Formålet er at nytænke den måde, kommunen leverer service på. Det handler om at skabe merværdi ved at inddrage borgere, medarbejdere og teknologi på nye måder.

Merværdi kan forstås både i forhold til ressourceforbrug, service, arbejdmiljø og indflydelse, således at de tre forsøg kan være en måde at afprøve nye arbejdsgange, teknologi eller andet.

Her i filmen kan du se et fint eksempel på, hvordan vi kan gøre tingene på en anden måde ved at tænke nyt:

Målet er at få udvikling af den kommunale service til at gå hånd i hånd med økonomiske effektiviseringer, således at Roskilde Kommune fortsat kan understøtte borgernes hverdag på bedst mulige måde på trods af økonomisk smalhals i det danske samfund.

Til at begynde med arbejder vi i kommunen i tre temaer eller med tre visioner eller i tre spor. (Kært barn har mange navne). Det handler om:

1) At sikre flere gode leveår for borgerne

2) At kommunens organisation samtænkes for at fremme nye fællesskaber og medborgerskab

3) At sikre flere unge i uddannelse og job

Men for at få de gode ideer kræver det nogle gange, at man tør stille nye spørgsmål til hvordan vi gør tingene. I den kommende tid vil jeg uddybe kommunens og byrådets arbejde med disse tre spor her på bloggen, men i mellemtiden må du meget gerne dele dine tanker og ideer generelt om innovation i Roskilde Kommune eller måske endda give dit bud på Hvad er det for nogle spørgsmål, der kan bringe os tættere på at opnå de tre spors vision?

Du har også mulighed for at komme med i en af kommunens arbejdsgrupper, der skal finde mulige løsninger indenfor de tre spor. Læs mere om det her.

Jeg ser frem til at høre fra dig:-)

Joy Mogensen, Borgmester

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Ideer og innovation, Video-indlæg. Bogmærk permalinket.

Et svar til Nytænkning i Roskilde Kommune

  1. Pingback: INSP! Media » INSP! Media-film som pragteksempel på innovation i Roskilde Kommune

Skriv din kommentar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s